11 Ocak 2017 Çarşamba

Çocuklarda Kabakulak Su çiceği Ve Kızamık Hastalığı

Suçiçeği Hastalığının Tanımı

Suçiçeği ya da varisella, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilirse de daha çok çocuklarda görülen bir bulaşıcı hastalıktır. Bu hastalığın tipik özellikleri ateşle seyretmesi ve deride ortaya çıkan kabartılardır. Suçiçeği adının da bu kabartıların birkaç saat içinde içi saydam sıvıyla dolu kesecikler haline gelmesiyle ilişkili olduğu söylenmektedir.
 

Kızamık Hastalığının Tanımı

Kızamık, salgına sebep olabilen önemli bir hastalıktır. Hastalık, solunum yoluyla yayılır, son derece bulaşıcıdır. Kızamık, orta kulak iltihabına sebeo olabilir. Bu problem, gelişmekte olan ülkelerde sağırlığın en sık görülen nedenidir. Zatürree ve beyin iltihabı gibi ciddi hastalıklar görülebilir.Bu durumda kızamığın ölüme neden olma olasılığı ortaya çıkmış olur.
 

Kabakulak Hastalığının Tanımı

Kabakulak virüslere bağlı olarak gelişen bir hastalıktır. Çocuklarda kabakulak hastalığı yetişkinlere oranla çok daha kolay atlatılmaktadır. Kabakulak hastalığı tükürük bezlerine yerleşen virüslerin burada büyemeye başlamaları sonucu ortaya çıkmaktadır.Bu virüslerin yerleşkesi ve  büyümeye başlaması kulak altında olduğundan, kulağın alt kısmında şişlik olmaya başlar. şişlik oluşan bölgenin yeri nedeniyle hastalık kabakulak diye adlandırılır. Ağrı,kulak altında belirgin şişlik, ağız açıp kapamada zorluk, halsizlik, yorgunluk belirtilerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder